Mirë se vini në swiss-scape!

Kjo është një platformë për shkëmbimin e të dhënave dhe ideve me temë në fushën (hapësirën) linguistike. Pikë kryesore është fusha gjuhësore-semiotike, tingujt natyror në hapësirën publike si dhe zbatimi didaktik i tyre në mësim. Ne dëshirojmë t'u drejtohemi mësuesve, studentëve, docentëve dhe studiuesve, që janë të interesuar të hulumtojnë dhe promovojnë në Zvicër shumë-gjuhësinë vizuale dhe tingujt natyror.

Swiss scape

Swiss-scape

Me platformën tonë Swiss – scape dëshirojmë të paraqesim si shembull tingujt natyror dhe shumëdimensional në gjuhë të ndryshme në Zvicër. Njëkohësisht të gjithë vizitorët e faqes në internet janë të ftuar ta pasurojnë swiss-scape me të dhënat që vetë i kanë mbledhur (foto, audio), si dhe materialet didaktike që i kanë krijuar vet. Materialet, na i dërgoni në adresën e emailit: edina.krompak@phlu.ch.. Ne, i mirëpresim regjistrimet tuaja.

DSC8725

Linket interesante

Cilat projekte aktuale qarkullojnë në fushën (hapësirën) linguistike në nivel ndërkombëtar dhe në Zvicër? - Ku mund të gjejmë botime shkencore për fushën (hapësirën) linguistike? – Linket që i kemi përzgjedhur ofrojnë një pasqyrë në fushën e kërkimit dhe përdorimit didaktik në fushën (hapësirën) linguistike.

Video

Gjuha dhe hapësira. Soditje e përbashkët ekspozitës "Konsumpalast nga Renate dhe René Eisenegger", si pjesë e konferencës ndërkombëtare "Gjuha dhe Hapësira – Shumëgjuhësia në Kërkimin Arsimor dhe në Shkollë", Mars 2021, në Shkollën e Lartë Pedagogjike në Schaffhausen.